RSS

[Am o întrebare…] Ponta – amnezia juristului ipocrit

15 feb

Într-un interviu acordat Gândului, președintele PSD Victor Ponta a răspuns, printre altele, la următoarea întrebare:

„Pentru viitoarea guvernare USL rămâne valabil acel “nem” categoric lansat UDMR-ului, sau v-aţi putea răzgândi, pe principiul evocat mereu de Kelemen Hunor&Co, în politică niciodată să nu spui niciodată?”

astfel: „Ştiu, le cunosc capacitatea de negociere. Dar decizia le-a aparţinut lor, ei au vrut să meargă cu această alianţă cu PDL-ul până la capăt.”

D-le Ponta, poate suferiți de amnezie, dar parcă era decizia USL de a nu guverna cu UDMR în niciun caz, ținta fiind peste 50% dintre mandate, fără discuții. Declarația Dvs. din decembrie 2011 făcută în acest sens poate fi citită aici. Oricum, decizia UDMR de a ține cu PD-L până la capăt înseamnă până la alegeri, în actuala compoziție a guvernului, iar întrebarea, dacă ați fi fost mai atent, se referă la o eventuală guvernare. Mă rog…

În continuare, vorbiți despre cele 15 puncte ale „programului” de guvernare a USL, printre se găsește una specială, și anume: „noi, USL-ul, nu vom fi de acord cu separaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş […] trebuie să lucrăm pentru a opri această parte de segregaţie în România şi de discriminare pozitivă. Eu cred într-o Românie europeană, în care oamenii nu sunt segregaţi între cei care vorbesc română şi maghiară” 

D-le Ponta, poate nu știți că prescurtările precum USL, nu se articulează, dar nu asta e problema majoră.

Mai degrabă că, deși sunteți jurist de profesie, nu știți că termenul de segregație nu poate fi asociat decât discriminării negative. Or, în cazul nostru ar putea fi vorba maximum despre o autosegregație pentru că nu puterea (conducerea universității, în speță), ci tocmai studenții maghiari și profesorii lor doresc acest lucru în vederea garantării educației în limba lor maternă și nu din motive pur separatiste, cum gândiți Dvs.

Iar dacă prin acest fapt nu se aduce atingere drepturilor și privilegiilor secției române, ziceți-mi, unde în cot vă doare dacă ar exista două secții paralele în cadrul aceleiași universități?

Pe deasupra, dacă într-adevăr credeți într-o Românie europeană, ar trebui să știți că discriminarea pozitivă (în cazul acesta ar fi mai potrivit termenul autodeterminarea pe plan educațional) este un uz normal în Europa, mai multe minorități bucurându-se de drepturi minoritare educaționale (locuri rezervate la universități, secții distincte), ba chiar de autonomie culturală/teritorială.

Mai ziceți că „întotdeauna UDMR-ul, ca să-şi păstreze electoratul, face cereri maximale, pentru a arăta că iată, ne luptăm pentru maghiari împotriva românilor, cred că e un război greşit.

Despre ce „război greșit” vorbiți dacă victimele sunt tocmai (contra)„atacanții” și nicidecum „apărătorii” status quo-ului de la Tg. Mureș? Maghiarii – reprezentați mai mult sau mai puțin de UDMR – luptă pentru ei înșiși și nu contra românilor, ci contra unor persoane (din întâmplare, de naționalitate română) din Senatul Universității care nu vor să respecte legea, invocând în mod obsedat autonomia universității față de Ministerul Învățământului.

Fără stimă,

reccsman

P.S. Dați-mi voie să mai adaug cuvintele d-lui Antal Árpád, primarul Mun. Sf. Gheorghe, fără vreun comentariu din partea mea:

“Eu cred că problema USL faţă de comunitatea maghiară constă, în primul şi în primul rând, în faptul că nu au un negociator care poate să vorbească cu liderii acestei comunităţi pe limba noastră, nu în sensul de a vorbi în limba maghiară, ci în sensul de a cunoaşte psihologia comunităţii maghiare şi a UDMR”. (sursa: Mediafax)

Reklámok
 
2 hozzászólás

Szerző: be február 15, 2012 hüvelyk AM O ÎNTREBARE...

 

Címkék: , ,

2 responses to “[Am o întrebare…] Ponta – amnezia juristului ipocrit

 1. dus cu gândul

  február 21, 2012 at 9:32 du.

  Hát én személyesen ismerem az úrfit, gyermekkora óta. Akár a telefonpóznával is veszekedhetnél, ugyanazzal az eséllyel…

   
  • reccsman

   február 22, 2012 at 4:14 du.

   Az könnyen megtörténhet! Távol áll ez a veszekedéstől, mert amúgy sem olvassa el és az okos fejével úgyis kitalálna vmi kerülő dumát. Nem nagyon ismerek olyan politikust, akinek erőssége volna beismerni a hibát, ő sem tartozik közéjük, inkább kimagyarázza a dolgot.

    

Bátran bökd ki, ha valami a begyedben van!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: