RSS

[Manzárd] Egy señor emlékiratai – El Gran Carnaval, 25 Marzo, 2009 – *

19 feb

Mit ad Dios mio, a múlt héten jött a hír, hogy a magyar gringók Carnavalt szerveznek holmi ír bodegónban. Hát mondom: hogy lehet az, hogy pontban hamvazószerdán csinálják, amikor az Isten is ferde szemmel néz ilyenkor. Ráadásul mit szólnak ehhez az írek, kik jómaguk is böcsületes katolikus népnek hírlenek a világon? A válasz nem is váratott magára – aszonták, hogy errefelé a protestánsak vannak többségben (¡ Hostia! Hihetetlen. – gondoltam), s hogy csak vasárnap kezdődik az abstinencia.

Több se kellett, hopp, fogtuk magunkat az apafis amigókkal, mondván: ezt kihagyni nem lehet! Fiesta, muchachos! – rikkantottam vígan az éjszakába, mikor harmincan nekilódultunk a lokál felé.

Volt ott mindenféle fura népség: az udvari bolondtól kezdve, a toi-toi-budis amigón és Cézáron keresztül maga Jesucristo is megjelent, keresztjével hol a vállán, hol a földön (már a fiesta vége felé). Házigazdáim iránti tiszteletből szívem szerint székely muchachonak akartam öltözni, de nem engedték, mondván, hogy ilyenkor az itt nem vagány. Inkább maradjak a sombreróval a fejemen s ponchóban. Mondom: bueno, ha ez nálatok így szokás, ám legyen!

 

A Gran Carnaval erőst jól sikeredett, de három kupica tequila után már azon rágódtam, hogy mi a nyavalyáért nem hoztam magammal a banjomat, úgy megjött a kedvem zenélni s énekelni a chiquitáknak. S merek fogadni 1000 pesóba, hogy egyedül nagyobb bailát csináltam volna, mint az a két helyi muchacho a pianókon. Kérdem: mit músicálnak; azt mondják: mulatósat, valamilyen Lajcsit…Hát, az ő lemezét se veszem meg szuvenírnek, ez egészen biztos.

 Nota: A piñadát kissé hiányoltam, mert odahaza úgy szokás. Mindenesetre jövőre a Santa Mariára esküdtettem fel a szervezőket, hogy legyen! Addig is adios és gracias, Kolozsvár!

a

a

Neked mi maradt meg abból a fergeteges éjszakából?

* A cikket az Apafi Mihály Református Kollégium Manzárd nevű diákújságjába írtam 2009 márciusában az Irish Music Pubban szervezett Egyetemista Farsangi Bálról, melynek szervezői közt volt az Apafi Kollégium Diáktanácsa is. A nagy sikerű bálról készült videók az alábbi címeken tekinthetők meg:
http://kukker.ro/showvideo/1010/farsangi_ bal_i.
http://kukker.ro/showvideo/1011/farsangi_ bal_ii.
A kíváncsiaknak még elárulom, hogy a mexikói jelmez ötlete onnan származik, hogy akkoriban én voltam a szenior (diákképviselő) a Kollégiumban. (Nem mellékes, hogy épp családi kézben is volt egy ilyen maskara.)
Reklámok
 
4 hozzászólás

Szerző: be február 19, 2012 hüvelyk Manzárd

 

Címkék: , , , , , , , , , , ,

4 responses to “[Manzárd] Egy señor emlékiratai – El Gran Carnaval, 25 Marzo, 2009 – *

 1. tibi

  február 19, 2012 at 8:06 du.

  Már csak emlék :))

   
  • reccsman

   február 19, 2012 at 8:07 du.

   az bizony, de legalább kellemes.

    
 2. zsjoco

  február 20, 2012 at 12:18 de.

  kimaradt, hogy a KMDSZ farsangi bulihoz van köze ennek:) S a toi-toi wc díjat is nyert ha nem tévedek:P

   
  • reccsman

   február 20, 2012 at 8:28 de.

   A KMDSZ-nek volt ugyan köze a farsangi bálhoz, mint társszervező, de én azt tartottam fontosnak kiemelni, hogy az apafis diákok alkották a bál magját, ez kitűnik a két mellékelt videóból. A bálkirály (Bod Ádám, alias Caesar) is közülü(n)k került ki.
   Ha innen tekintjük a dolgot, akkor bizony a KMDSZ csak másodhegedűs volt abban az évben.

    

Bátran bökd ki, ha valami a begyedben van!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: